Whitepapers

Breng je kennis op peil met onze whitepapers

CTO guide voor overstappen naar Kubernetes

Kubernetes (het Griekse woord voor stuurman of piloot) is een platform dat gestaag aanpopulariteit wint onder ontwikkelaars. Ben je benieuwd waarom? Wil je weten hoe Kubernetes werkt en wat het platform kan betekenen voor jouw organisatie? En ben je benieuwd of jouw IT-landschap al klaar is voor Kubernetes? Download onze CTO guide voor overstappen naar Kubernetes.

DevOps tools rapport [onderzoek 2021]

Het rapport is opgedeeld in 10 categorieën waar DevOps tools voor worden gebruikt. Van configuratiemanagement tot datavisualisatie en monitoring & metrics. Kom te weten welke tools jouw sectorgenoten gebruiken.

In dit onderzoek zijn 144 softwareontwikkelaars in Nederland gevraagd welke DevOps tools zij gebruiken en met welke reden. Alle informatie hebben we gebundeld in één rapport waarin per domein wordt toegelicht welke tools in de ogen van de softwarebranche op dit moment het beste zijn om te gebruiken.

Whitepaper: Kubernetes voor game development

Kubernetes is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populair platform voor container orkestratie. Binnen game development is Kubernetes minder bekend. Dit is een gemiste kans want Kubernetes biedt een aantal voordelen voor game development. Er is door Google zelfs een aparte service voor ontwikkeld, genaamd Agones. Onderdelen die terugkomen in de whitepaper zijn; uitdagingen bij het ontwikkelen van games, Games as a Service, Het ontwikkelproces van game services in Kubernetes.
Download

Whitepaper: De OTAP-ontwikkelstraat

De afkorting ‘OTAP’ staat voor Ontwikkeling, Test, Acceptatie, en Productie. OTAP zijn de fases die – bijvoorbeeld – een software developer doorloopt bij het ontwikkelen van een softwareapplicatie. OTAP wordt ook wel gezien als een werkwijze die er voor zorgt dat developers op efficiënte en beheersbare wijze nieuwe releases en patches kunnen implementeren. Deze gestroomlijnde manier van ontwikkelen, waarin de applicatie van omgeving naar omgeving verschuift naarmate het proces vordert, bestaat uit meerdere fases. Het belang van een goede OTAP-ontwikkelstraat kan niet worden overschat en de fasering is hierbij essentieel. In dit whitepaper geeft ACC ICT haar visie op het ontwerp van de OTAP-ontwikkelstraat, binnen onze unieke datacenter-onafhankelijke infrastructuur.
Download

Een bedrijfskritische IT-omgeving

Voor steeds meer bedrijven en organisaties is IT een game changer. Met andere woorden: organisaties worden met de dag afhankelijker van hun IT-omgeving en IT-continuïteit wordt een steeds belangrijkere voorwaarde voor succes. In dit whitepaper gaan we in op de risico’s rond bedrijfskritische IT-omgevingen en de oplossingen die verschillende risico’s tot een minimum beperken. Hierbij richten we ons specifiek op technische- en fysieke bedreigingen en maatregelen om de gevolgen van uitval te beperken.
Download

Search