Vermijd risico’s bij faillissement van uw bedrijfskritische SaaS-applicaties

Hoewel het een scenario is dat je niet mee hoopt te maken, kan het natuurlijk gebeuren dat een hostingprovider of softwareleverancier failliet gaat. Vanuit het oogpunt van IT-continuïteit is het belangrijk dat u in zo’n geval toegang blijft behouden tot uw data en de bedrijfskritische applicaties. Uit onlangs uitgevoerd onderzoek door Universiteit Utrecht blijkt dat dit bewustzijn in de praktijk nogal eens ontbreekt.

softwareontwikkelaar-na-faillissement-hosting

Failliete reisorganisaties en garantiefondsen

Zeker als bedrijven of consumenten van doen hebben met gerenommeerde en bekende partijen wordt er vaak niet goed nagedacht over de risico’s die gepaard gaan met een faillissement van de leverancier. De reisbrancheorganisatie ANVR, de Consumentenbond, de ANWB en het garantiefonds SGR pleiten bijvoorbeeld voor de wettelijke bescherming van consumenten tegen faillissementen van luchtvaartmaatschappijen. Het verschil tussen een failliete reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij is dat je alleen in het eerste geval geld terugkrijgt bij een bankroet van de dienstverlener. Een veelvoorkomend probleem, want de afgelopen drie jaar gingen maar liefst zestien Europese luchtvaartmaatschappijen failliet.

Voorbeeld: ICTroom failliet verklaard

Ook hostingproviders en softwareleveranciers kunnen natuurlijk getroffen worden door een faillissement, waarbij de analogie met de luchtvaartsector opvallend is. Sterker, het komt vaker voor dan menigeen denkt. Dat ook grote spelers kunnen bezwijken, blijkt wel uit het omvallen van ICTroom. Dit bedrijf gold als een specialist in het bouwen en inrichten van datacenters en is actief (in totaal heeft ICTroom circa 250 datacenters) in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Scandinavië en IJsland. Ook de aan ICTroom verbonden Nederlandse bv’s (Onsite Projects, NL Onsite en Nordics Onsite) zijn failliet verklaard. Dit terwijl deze business één van de snelst groeiende is op dit moment.

Onzekerheid bij klanten na faillissement

Het risico van een zeer reëel scenario zoals het faillissement van een grote software- en dataspeler als ICTroom, is dat u als klant achterblijft met veel vragen en onzekerheid omtrent de data en IT-diensten. Kan ik mijn systemen en bedrijfskritische applicaties blijven gebruiken? Kan ik nog wel bij de data die ik nodig heb om dagelijkse bedrijfsprocessen in goede banen te leiden?Weet ik zeker dat hardware, data en persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen? En komt de kwaliteit van dienstverlening die mijn klanten gewend zijn niet in het gedrang?

Wat de Universiteit Utrecht onderzocht heeft leest u hier »

Behandel IT-continuïteit als een topprioriteit

Een faillissement van uw hostingprovider of softwareleverancier is dan ook een groot risico in een tijd waarin vrijwel alle organisaties voor hun dagelijkse bedrijfsvoering afhankelijk zijn van de SaaS-oplossingen die ze gebruiken. Het niet functioneren van applicaties of diensten leidt tot inkomstenderving en ontevreden klanten, terwijl bedrijven ook hoge boetes riskeren als privacygevoelige gegevens in de verkeerde handen vallen. Dit laatste is vooral sinds de invoering van de AVG een zeer delicate kwestie geworden.

Vermijd risico’s met een continuïteitsregeling

Wat kunt u doen om de bovengenoemde risico’s een stap voor te zijn? Het begint allemaal met bewustwording. Breng allereerst goed in kaart wat de mogelijke consequenties voor uw bedrijf en andere betrokkenen zijn wanneer uw software-ontwikkelaar óf hostingprovider op de fles gaat. Selecteer daarna de partij die de voor uw organisatie belangrijkste risico’s het beste opvangt. Een goed plan en een gedegen voorbereiding helpen om de schade te beperken.

Een continuïteitsregeling biedt een mate van bescherming en garantie bij een faillissement van de software-ontwikkelaar of hostingprovider. De regeling voorkomt bijvoorbeeld dat bij een faillissement van uw software-ontwikkelaar data verloren gaan en persoonsgegevens op straat komen te liggen. Het beheer van de SaaS-applicaties wordt bij een faillissement tijdelijk overgenomen door een Stichting om u als klant genoeg tijd te gunnen naar een structurele oplossing te kijken om elders uw data onder te brengen.

De hardware van een bedrijf valt bovendien niet in handen van curatoren of schuldeisers. Hierdoor kunnen (privacygevoelige) klantgegevens gewoon worden overgedragen aan de rechtmatige eigenaren. De regeling draagt er tevens zorg voor dat zowel de data als de online-applicaties overgaan in de handen van de rechtsopvolgers van het failliete softwarebedrijf of hostingprovider.

Lees meer over Stichting Continuïteit ACC ICT »