Naadloze migratie naar cloud schept nieuwe groeimogelijkheden

Schaalbare cloud biedt Vertex-Dental ruimte om verder te groeien.

klant

Vertex Dental (by 3Dsystems)

services

Consulting, ontwikkeling

Branche

Dentale industrie

Over Vertex Dental

Vertex-Dental is een snelgroeiende organisatie die zich specialiseert in de fabricage van hoogwaardige grondstoffen voor de dentale industrie. De organisatie is specialist in een nichemarkt en heeft naast een vestiging in Nederland ook een vestiging in Singapore. Terwijl de klanten van Vertex-Dental gebruik maken van moderne technieken zoals 3D-printtechnologie, werkte Vertex-Dental zelf met verouderde hardware. Erik Nieboer, business controller bij Vertex-Dental, legt uit hoe dit probleem is opgelost.

“Het is alsof we van een oldtimer naar het nieuwste type Tesla zijn gegaan.”

Verouderde hardware maakt organisatie kwetsbaar

Toen Vertex-Dental in 2015 besloot om naar een nieuw kantoorpand te verhuizen was dat voor hen het uitgelezen moment om over te gaan naar een moderne cloudomgeving. De IT-infrastructuur was op dat moment verouderd en vormde een enorm risico qua security. Bovendien maakte de verouderde, lokale IT het bedrijf kwetsbaar want als de techniek hen in de steek liet kon er meteen niet meer gewerkt worden.

Erik Nieboer: “Eigenlijk wilden wij al langer over, maar een aantal jaar geleden wogen de kosten van cloud computing niet op tegen de baten van het efficiënter en flexibeler werken. Daarom hebben we op een bepaald moment besloten om de afschrijving van oude servers en andere hardware uit te stellen tot het moment dat we naar een nieuwe kantoorlocatie zouden verhuizen. De verhuizing vorig jaar was het perfecte moment om samen met ACC ICT onze slag te slaan en de vruchten van een private cloudomgeving te plukken.”

Naadloze migratie door gefaseerde aanpak

ACC ICT bracht e-mail, bestanden en de core-applicatie Exact, waarin Vertex-Dental zowel primaire als secundaire bedrijfsprocessen uitvoert, eerst onder in een testomgeving, voordat de migratie naar de cloud daadwerkelijk werd ingezet.

De technici maakten vooraf een gedetailleerde timeline met verschillende fases en volgden de daarin vastgelegde stappen. In eerste instantie werd er een koppeling en automatische synchronisatie tussen de lokale servers in Zeist en de nieuwe cloudomgeving aangebracht en in een latere fase konden Vertex-medewerkers zowel vanaf de nieuwe locatie als het kantoor in Zeist via de private cloudomgeving werken. Na afloop van deze aanloopfase hebben de technici van ACC ICT de laatste configuraties en data van de servers in Zeist ingeladen en deze naar de cloud gemigreerd.

Erik Nieboer: “Dankzij deze doordachte aanpak konden de Vertex-medewerkers op de maandagochtend na deze migratie gewoon verder gaan waar zij gebleven waren. Zo’n naadloze overgang is ontzettend waardevol. Natuurlijk zijn er na de verhuizing enkele kinderziektes geweest, maar gezamenlijk hebben we deze steeds snel gesignaleerd en opgelost. Inmiddels draait de IT-omgeving optimaal en kunnen Vertex-medewerkers vanaf elke locatie bij hun applicaties en data.”

Schaalbare cloud biedt Vertex-Dental ruimte om verder te groeien

De medewerkers van Vertex hebben nu dus niet langer te maken met lokaal opererende servers die hun beste tijd hebben gehad, maar met een privaat gehoste cloudomgeving die daar qua performance en beschikbaarheid de vloer mee aanveegt. De cloudoplossing van ACC ICT is stabiel en Vertex-Dental behoud de controle over hun data, de locatie waar deze opgeslagen wordt en de beveiliging ervan. De security is verbeterd door two-factor authenticatie toe te passen op de telewerkomgeving en de cloudomgeving van ACC ICT voldoet aan de ISO 27001-richtlijnen.

Erik Nieboer “Het voornaamste resultaat is dat eindgebruikers geen enkel nadelig effect van de migratie hebben ondervonden. Maar de overgang naar de cloud betekent ook dat ik en mijn collega’s, zolang we over een laptop en telefoon beschikken, onze werkplek overal mee naar toe kunnen nemen. De enige vereiste is een stabiele internetverbinding. Dat is toch fantastisch?”

Dankzij de migratie zijn de Vertex-werkplekken in hoge mate gestandaardiseerd. Bovendien biedt de cloudomgeving een grote mate van schaalbaarheid, waardoor Vertex de ruimte heeft om in de komende jaren verder te gaan groeien. Erik Nieboer is erg te spreken over de samenwerking met ACC ICT. Zozeer dat hij uitkijkt naar een verdere samenwerking.

“ACC ICT is onze strategische partner in de groei die wij de komende jaren willen doormaken. Ze zijn proactief en helpen ons om in grote oplossingen te denken, maar zijn ook onze vraagbaak bij dagelijkse issues waardoor wij ons kunnen concentreren op het optimaliseren van onze business en het achterliggende productieproces.” - Erik Nieboer - business controller bij Vertex-Dental

Sint sequi reprehenderit sapiente odit voluptate ullam nemo animi repellendus. Maxime corporis maiores quod perferend

Leon Ackermans
Sales Manager

Benieuwd hoe wij jouw IT-omgeving

naar een hoger niveau kunnen tillen?