KA uitbesteden: hoe kies ik een datacenter?

De moeilijkste en belangrijkste keuze als het gaat om het extern onderbrengen van een deel of uw gehele kantoor automatisering, is het fundament; de datacenters en de bijbehorende infrastructuur.
In een eerdere blog gaven we al aan hoeveel de kosten zijn van downtime. De keuze voor het juiste datacenter (of meerdere datacenters) is een belangrijk aspect om uw uptime zo hoog mogelijk te houden.

De keuze van een leverancier voor het hosten van kritische kantoor automatisering (KA) applicaties, is van grote invloed op uw uiteindelijke performance en uptime garanties. Hoe hoger de uptime, hoe lager de kans dat u kostbare tijd verliest tijdens storingen veroorzaakt door downtime.

Keuze datacenter

Geografische spreiding van datacenters

Door te kiezen voor datacenters die geografisch op geruime afstand van elkaar liggen kan worden voorkomen dat een natuurramp zoal een aardbeving, storm of overstroming, maar ook menselijk falen als; brand met giftige gassen, elektriciteitsnet zwaar beschadigd, etc. leidt tot uitval van uw kantoor automatisering.

Waarom datacenters in Nederland?

ACC ICT heeft haar datacenter-onafhandelijke infrastructuur volledig gevestigd in Nederland. Dit heeft twee belangrijke redenen:
1. Het heeft een technisch voordeel omdat de latency onder de 1ms gehouden wordt, dit om failover, loadbalancing en uitwijkscenario’s maximaal te kunnen benutten en dus geen ongewenste performance impact te ondervinden.
2. Veel bedrijven en instellingen hechten waarde aan het feit dat de data die wordt opgeslagen binnen Nederland blijft.

De infrastructuur is bedoeld voor nagenoeg alle diensten die extern gehost of ondergebracht kunnen worden. Enkele voorbeelden zijn:
• Colocatie
• Uitwijklocatie
• Shared hosting
• Dedicated hosting
• Cloud computing

Wilt u meer informatie over onze datacenters?

Download onderstaand de whitepaper voor meer informatie of neem contact op met Jeanine van Dijk, sales manager bij ACC ICT via sales@acc-ict.com of telefonisch op 088-099 0000.

Terug naar het laatste nieuws