Hosting vanuit de publieke cloud

Managed public hosting

ACC ICT gelooft in managed public hosting en de innovatiekracht en betrouwbaarheid van de bekende internationale cloudplatforms:

Deze aanbieders maken het opzetten en beheren van een serveromgeving relatief eenvoudig. Ideaal voor een snelgroeiende business die behoefte heeft aan flexibel en betrouwbaar platform.

Maar hoe eenvoudig het ook is, het beheren van zo’n platform blijft een relatief tijdrovende klus. Waar kun je een bepaalde applicatie het best onderbrengen? En wat doe je met de ontwikkel- en testomgevingen uit de OTAP-ontwikkelstraat? Hoe richt je koppelingen in en welke configuraties werken optimaal? Software developers en innovators steken hun kostbare tijd en mankracht liever in het optimaliseren van hun product en dienstverlening dan in het beantwoorden van dit soort vragen. 

Technisch beheer
Om aan de genoemde uitdagingen tegemoet te komen, biedt ACC ICT managed public hosting aan.Het technisch beheer van het onderliggende platform is natuurlijk alles behalve een bijkomstigheid. Verkeerde configuraties of achterstallig beheer kunnen leiden tot mindere performance, hoge kosten of security-issues.

ACC ICT is daarom graag de schakel tussen het platform en de developer. Voor onze specialisten is het technisch beheer geen bijzaak, het is hun expertise en dagelijkse werk. De optimale configuraties zijn voor hen geen vraag, maar een antwoord.

Softwareontwikkeling
Voor sommige organisaties (bijvoorbeeld softwareontwikkelaars) is het verstandig om deel van het ontwikkelproces in de publieke cloud onder te brengen en de acceptatie- en/of productie-omgeving in een lokale hybride cloudomgeving te plaatsen, vanwege privacy en de wetten en regels daaromheen. Een koppeling tussen een publiek cloudplatform en de datacenteronafhankelijke infrastructuur van ACC ICT is hier een goede oplossing voor.

De specialisten van ACC ICT beheren de volgende publieke cloudomgevingen:


managed public hosting

  • Amazon Web Services
    • Amazon Web Services (AWS) wordt door veel mensen gezien als het meest volwassen platform. Amazon is hard bezig om meer services en tooling toe te voegen. Positief, want dit biedt gebruikers veel mogelijkheden om te customizen. Tegelijkertijd levert het ook weer nieuwe beheerlast op, want je moet als developer toch kiezen of je functie X of Y wel of niet wilt gebruiken en hoe je dit dan eventueel inzet. 


managed public hosting

  • Microsoft Azure
    • Azure is het initiatief van Microsoft om ook een invloedrijke cloudaanbieder te worden. Eén ding is zeker: als Microsoft zich ergens op stort dan gaat het snel met de ontwikkelingen. Een goede reden om te kiezen voor Azure, is het feit dat Microsoft een decennialang track record heeft in servertechnologie. Voor veel infrastructuren geldt dat de migratie naar Azure relatief eenvoudig te regelen is. Ook de integratie tussen Azure en private cloudomgevingen of on-premise infrastructuur is goed tot stand te brengen.


managed public hosting

  • Google Cloud Platform
    • Het Cloud Platform van Google is minder populair dan Azure en AWS. Ontwikkelaars die voor Google kiezen doen dat vanwege de mogelijkheden voor data-analyse die het platform biedt.