Public of private hosting?

Managed private hosting

Een platform in de publieke cloud is in veel situaties het ei van Columbus: een oplossing die de oude aanpak buitenspel zet en grote voordelen heeft. Maar dit gaat niet altijd op. Als wetgeving een rol speelt of aandeelhouders over schouders meekijken is managed private hosting een geschikter alternatief. Hoe zit dat?

De grote internationale cloudaanbieders maken het eenvoudig om een IT-platform op te zetten en te beheren. Eenvoud is waardevol, maar heeft ook een keerzijde. Als gebruiker heb je niet de volledige controle over hetgeen dat je onderbrengt op het platform. Je kunt simpelweg niet alles customizen, zoals dat in een private cloud kan.

Juridische eisen
De beperkte keuzevrijheid is een sta-in-de-weg met het oog op wetten en regels en hetzelfde geldt voor certificeringen en bijkomende compliance-eisen. Software developers en online dienstverleners in de zorg of juridische sector krijgen strenge eisen qua beschikbaarheid, informatiebeveiliging en persoonsgegevens voorgeschoteld. Een publiek cloudplatform is voor hen daarom op dit moment geen optie.

Een privaat-hybride cloudplatform zoals de datacenteronafhankelijke infrastructuur van ACC ICT is een goed alternatief. De voordelen van zo’n privaat-hybride infrastructuur:

  • Flexibiliteit en schaalbaarheid benaderen die van de publieke cloud;
  • Er zijn op detailniveau garanties qua continuïteit af te spreken grenzend aan 100%;
  • Eigenaren van applicaties en data hebben zeggenschap over de diensten;
  • Security is eenvoudiger en op maat te regelen;
  • Er staat 24×7 een supportteam klaar om issues te verhelpen en actief downtime te voorkomen;
  • ACC ICT heeft een continuïteitsregeling opgezet om te voorkomen dat de hostingdiensten in het geval van een faillissement stilvallen.

Ons team van specialisten kent de infrastructuur van binnen en van buiten en optimaliseert deze voortdurend. Koppelingen met de publieke cloudplatforms zijn ook een optie. Een goed voorbeeld is een OTAP-ontwikkelstraat: in veel gevallen voldoet de publieke cloud prima aan de eisen voor een ontwikkel- en testomgeving, maar is het verstandig om de productie- en acceptatieomgeving op een ander platform onder te brengen. Onze specialisten komen steeds vaker voor de vraag te staan: gaan we voor private, public of een combinatie? Zij komen in elke situatie met een passend advies.

Meer weten over de OTAP-ontwikkelstraat? Check ons whitepaper

managed private hosting