Een toekomstbestendige strategie

Managed Kubernetes

De oplossing om functionaliteiten, schaalbaarheid en continuïteit van apps en applicaties te waarborgen. Ongeacht het type cloud

Kubernetes

ACC ICT heeft gekozen voor Kubernetes omdat dit platform ideaal is om continuïteit te bieden aan (Docker) containertechnologie. Kubernetes maakt orchestratie over meerdere publieke en private cloud-omgevingen mogelijk. Concreet betekent dit dat wij DevOps-teams ondersteunen ongeacht de cloudinfrastructuur waar de applicatie op draait. Een mooi voorbeeld hiervan is een multi-cloud OTAP-omgeving. De Ontwikkel- en Testomgeving worden hierbij ondergebracht in de public cloud van Microsoft Azure en de Acceptatie- en Productieomgeving in de managed business critical infrastructuur van ACC ICT.

Door deze strategie snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds kunt u gebruik maken van zaken als Edge computing en de extreme schaalbaarheid zoals public clouds (Azure, AWS en GCP) bieden. Anderzijds wordt er voldaan worden aan de meest extreme eisen die uw eindklanten stellen omtrent; continuïteitsgaranties, data beveiliging en privacy. Denk hierbij aan:

 • Algemene verorderning gegevensbescherming (AVG / GDPR) compliancy
 • ISO-certificeringen
 • Garanties op de toegankelijkheid van data
 • Garanties op geografische spreiding van data
 • Afspraken over back-up strategieën
 • Een Continuiteitsregeling
 • En natuurlijk garanties op zaken als performance, RPO & RTO en continuiteït

Kortom, ACC ICT biedt met Managed Kubernetes een oplossing om alle functionaliteit om de schaalbaarheid en continuïteit te waarborgen van (Docker-)containers. En u bent alleen bezig met uw core-business: Software ontwikkelen.

Wilt u weten of Managed Kubernetes binnen uw organisatie past en wat de mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak met ons.

Managed Kubernetes door ACC ICT

Softwareontwikkelaars staan tegenwoordig voor grote uitdagingen. Klanten eisen ultrakorte ontwikkeltijden, gegarandeerde beschikbaarheid, maar ook een hoge performance en kwaliteit. Dat verklaart het explosief groeiende gebruik van (Docker) softwarecontainers.

Containertechnologie biedt verschillende voordelen bij de ontwikkeling van (web)applicaties. Zo is een applicatie niet meer afhankelijk van de onderliggende infrastructuur en gedraagt zich dus identiek in iedere stap van het OTAP-proces (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie).

Doordat de technologie voorspelbaar en consistent gedrag van de applicatie garandeert, zijn applicaties stukken efficiënter te ontwikkelen. Om zaken als beschikbaarheid, schaalbaarheid en performance van de applicatie te managen, is er een betrouwbaar orchestratieplatform benodigd. Kubernetes biedt dat platform.

Lees verder voor meer informatie over de verschillen tussen “Docker Swarm en Kubernetes” »

Kubernetes: multifunctioneel platform voor container-orchestratie

Kubernetes is een geavanceerd en krachtig open source platform, dat in 2014 is gelanceerd door techgigant Google. Met het platform zijn container-gebaseerde applicaties te orchestreren. Het is een ideale tool voor softwareontwikkelaars die met een hoge frequentie nieuwe versies van hun applicatie releasen.

Kubernetes kan containers geautomatiseerd uitrollen en verdelen over een cluster van computersystemen. Dat borgt de redundantie en onafhankelijkheid van de onderliggende infrastructuur. Hierdoor kunnen hoge beschikbaarheidsgaranties afgegeven worden. De geavanceerde technieken van Kubernetes maken het mogelijk om gebruik te maken van zowel private- als public clouds. Uiteraard behoort ook een combinatie (hybrid cloud) tot de mogelijkheden. Alle onderdelen van het Kubernetes-platform draaien in containers, Dat maakt het ultiem beheersbaar en schaalbaar.

Eigenschappen van Kubernetes

 • Universeel: inzetbaar als open source platform in private-, public- en hybrid-cloud omgevingen, maar ook on-premise en zelfs op een laptop.
 • Beheersbaar: schaalbaar, redundant, flexibel en tot op detailniveau configureerbaar
 • Zelfherstellend: containers worden automatisch herstart, gerepliceerd en/of vervangen.

Voordelen Kubernetes

Met Kubernetes kunt u efficiënter reageren op klantbehoeften, want applicaties worden:

 • Voorspelbaarder ontwikkeld
 • Efficiënter uitgerold
 • Automatisch op- en afgeschaald
 • Realtime geüpdatet.

 

Wilt u weten of Managed Kubernetes voor uw organisatie handig is om te gebruiken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie»