Wanneer je afhankelijk bent van een IT-platform

Business critical hosting

Bij business critical hosting gaat het om garanderen van beschikbaarheid met het oog op de toekomst

Wat houdt business critical hosting voor u in? Het onderbrengen van een applicatie of zelfs hele IT-omgeving in de cloud heeft bekende voordelen: flexibiliteit en schaalbaarheid, kostenbesparing en het terugbrengen van administratieve rompslomp. Oftewel: IT ‘uit de kraan’.

De voorzichtigheid die veel organisaties nog hebben ten opzichten van de cloud en het omarmen van hostingdienstverlening komt vooral voort uit twijfel over continuïteit en veiligheid. Zij stellen terechte vragen:

  • Is het platform echt veilig?
  • Hoe groot is de kans dat het platform tot stilstand komt, ondanks alle maatregelen?
  • En als een issue dan toch tot downtime leidt, hoe lang duurt het dan voor alles weer up & running is?

Meestal geldt voor cloudoplossingen als Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS) dat de beschikbaarheid ontzettend hoog ligt. Een trackrecord met mooie beschikbaarheidscijfers biedt voor de meeste doeleinden voldoende zekerheid.

Meer weten?
Neem gerust contact op.

Business critical hosting
In het geval van business critical hosting gaat het juist om het garanderen van beschikbaarheid me het oog op de toekomst. De kans dat zich downtime voordoet is niet zo groot, maar 100 procent zekerheid is er niet. Welke impact heeft het als het dan toch gebeurt? Dat is de voornaamste vraag.

ACC ICT verstaat onder business critical hosting een dienstverlening die de kleine kans op downtime nog verder minimaliseert. Wij verlagen het risico door extreem veel technische maatregelen in onze datacenteronafhankelijke infrastructuur en een op kwaliteit en veiligheid gerichte werkwijze. Onze certificeringen onderstrepen onze benadering. Business critical hosting op basis van een specifieke dedicated IT-omgeving. In die omgeving ligt de focus op continuïteit, security, privacy en duidelijke juridische afspraken over bijvoorbeeld de locatie van data.

Ook voor het doemscenario van een faillissement hebben we een failsafe ingebouwd, die onze opdrachtgevers de tijd geeft om een vervangende oplossing te zoeken: een continuïteitsregeling.

Het is een IT-cliché, maar maatwerk is het sleutelwoord. Alles in onze infrastructuur realiseren we onafhankelijk van derden, zodat wij en onze opdrachtgevers de controle behouden. Daarnaast zorgen we dat er een state-of-the-art draaiboek klaarligt voor het scenario van uitval. Alles om te voorkomen dat bedrijfskritische IT tot stilstand komt.

Lees ook ons whitepaper over de ins en outs van bedrijfskritische IT

Business critical hosting