Datacenter-onafhankelijke infrastructuur: wat zijn de eisen?

De beschikbaarheid van een OTAP-omgeving is cruciaal bij het kiezen van de juiste oplossing

Private-Hybrid-Cloud

Het fundament van een cloud infrastructuur moet flexibel, veilig en hoog beschikbaar zijn. Onze datacenter-onafhankelijke infrastructuur (PHC) realiseert al deze voorwaarden.

Internetverbindingen bij onze datacenter-onafhankelijke infrastructuur

De verbinding (ontsluiting) naar internet is cruciaal voor een goede OTAP-omgeving. Het gebruik van meerdere uplinks per site (verbinding met internet), om de connectiviteit te waarborgen, is noodzakelijk. Het internetverkeer wordt daarbij via meerdere Internet Service Providers (ISP’s) ontsloten, waarbij tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van vier sites.

ISP-verbindingen voor volledige beschikbaarheid

De redundantie over de ISP-verbindingen gaat volledig automatisch. Hierdoor heeft uitval van een ISP geen effect op de beschikbaarheid. De verbindingen met de ISP’s zijn dual stack uitgevoerd (IPv4 en IPv6). Het voordeel hiervan is dat de infrastructuur is voorbereid op de komst van IPv6 en dat er tot die tijd gebruik kan worden gemaakt van IPv4.

De infrastructuur is zo ontworpen dat uitval van beide internetverbindingen op een datacenter geen effect heeft op de beschikbaarheid van de desbetreffende site. Transparant over een andere willekeurige site, zal het dataverkeer binnen onze datacenter-onafhankelijke infrastructuur ontsloten worden.

Dark Fiber-koppelingen om sites te verbinden

Voor de verbindingen tussen site A en site B wordt gebruik gemaakt van zogenaamde “Dark Fibers” hierdoor is een ongelimiteerde bandbreedte,  extreme schaalbaarheid en volledige controle over de verbindingen gegarandeerd. Deze Dark Fibers liggen fysiek tussen de verschillende datacenters. Over deze Dark Fiberring wordt de connectiviteit tussen de switchcluster gegarandeerd.

Onafhankelijk van apparatuur

De storage-units repliceren iedere vijf minuten data naar een ander datacenter, waardoor RPO (Recovery Point Objective) beteugeld wordt tot dit tijdsbestek van vijf minuten. Support van fabrikant of leverancier is dus niet nodig wanneer een storage-unit volledig onderuit gaat.

Lees verder over onze unieke oplossingen »