Datacenter-onafhankelijke infrastructuur: wat zijn de eisen?

De beschikbaarheid van hosting is cruciaal bij het uitbesteden van de kantoor automatisering (KA). Zo is niet alleen belangrijk om te weten hoe je een datacenter kiest, maar ook wat je van een hostingpartner mag verwachten.

Internetverbindingen bij onze datacenter-onafhankelijke infrastructuur

Eisen datacenter-onafhankelijke infrastructuurDe verbinding (ontsluiting) naar internet is cruciaal voor een goede hostingomgeving. Het gebruik van meerdere uplinks per site (verbinding met internet), om de connectiviteit te waarborgen, is noodzakelijk. Het internetverkeer wordt daarbij via meerdere Internet Service Providers (ISP’s) ontsloten, waarbij tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van vier sites binnen onze datacenter-onafhankelijke infrastructuur.

ISP-verbindingen voor volledige beschikbaarheid

De redundantie over de ISP-verbindingen gaat volledig automatisch. Hierdoor heeft uitval van een ISP geen effect op de beschikbaarheid. De verbindingen met de ISP’s zijn dual stack uitgevoerd (IPv4 en IPv6). Het voordeel hiervan is dat de infrastructuur is voorbereid op de komst van IPv6 en dat er tot die tijd gebruik kan worden gemaakt van IPv4.

De infrastructuur is zo ontworpen dat uitval van beide internetverbindingen op een datacenter geen effect heeft op de beschikbaarheid van de desbetreffende site. Transparant over een andere willekeurige site, zal het dataverkeer binnen onze datacenter-onafhankelijke infrastructuur ontsloten worden.

Dark Fiber-koppelingen om sites te verbinden

Voor de verbindingen tussen site A en site B wordt gebruik gemaakt van zogenaamde “Dark Fibers”. Deze Dark Fibers liggen fysiek tussen de verschillende datacenters binnen onze datacenter-onafhankelijke infrastructuur. Over deze Dark Fiberring wordt de connectiviteit tussen de switchcluster gegarandeerd.

Wilt u meer informatie?

Download onderstaand de whitepaper voor meer informatie of neem contact op met ACC ICT via sales@acc-ict.com of telefonisch op 088-099 0000.

Terug naar het laatste nieuws