Cloud computing: hoe zit het met de kosten?

Cloud Computing is inmiddels een bekend fenomeen; bedrijven kiezen er in toenemende mate voor om hun hardware, software en data buiten de deur te plaatsen. In het verleden leek hiervoor vooral een push te komen vanuit de leveranciers. Op dit moment is het echter juist de gebruiker die om de Cloud oplossingen vraagt. Redenen hiervoor zijn betrouwbaarheid, efficiency, gemak en kosten.

cloud computing hosting kosten

De kosten(besparing) van Cloud Computing

Volgens de leveranciers van traditionele IT-oplossingen zijn de kosten van Cloud Computing in vergelijking met een traditionele oplossing (bijvoorbeeld inhouse of housing in eigen beheer) vaak hoger. De aanschafkosten van eenmalige zaken zouden in verhouding met de ‘dure’ abonnementen van een Cloud dienst veel lager zijn. Cloud leveranciers noemen daarentegen de oneindige flexibiliteit en schaalbaarheid van Cloud oplossingen die ruimschoots tegen de kosten opwegen. Wat is nou een goede keuze?

Onderzoek toont aan: Cloud Computing bespaart 15%

Een recent onderzoek (feb. 2014) gedaan door Computer Economics in de VS -onder 7 grote ondernemingen die de Cloud volledig hebben geadopteerd- toont aan dat er meer dan 15% wordt bespaard op IT-kosten. De besparingen zitten niet alleen in de kosten van het datacenter maar ook in personeelskosten –kosten die je moet meenemen in je berekening. De samenvatting van het onderzoek is hier te vinden.

Cloud oplossingen: het is vaak maatwerk

Ondanks de voordelen die een Cloud oplossing biedt in algemene zin, blijft het vaak een maatwerk oplossing. Niet iedere organisatie heeft dezelfde wensen en eisen ten aanzien van de hosting en het gebruik van hardware, software en data, waardoor een Cloud oplossing dus ook niet automatisch de beste oplossing hoeft te zijn. Daarvoor zult u echt eerst een goed overzicht moeten maken van uw wensen en eisen ten aanzien van uw IT-infrastructuur!

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over Cloud Computing? Neem dan contact op met ACC ICT via info@acc-ict.com of telefonisch op 088-099 0000.

Terug naar het laatste nieuws