8/12/2016

Wat is een continuïteitsregeling?

Een continuïteitsregeling is een methode voor IT- en hostingdienstverleners om voortzetting van hun diensten te garanderen bij een faillissement. De regeling voorkomt in dat scenario dat de dienstverlening abrupt stopt. Veelal wordt er gebruikgemaakt van een stichting om meerdere bedrijven te voorzien van een continuïteitsregeling. In de meest uitgebreide vorm wordt er specifiek voor één bedrijf een stichting in het leven geroepen. Deze stichting voorziet in het behoud van de IT-omgeving, levert de expertise om deze te beheren en ontwerpt een plan voor de migratie naar een nieuwe omgeving. Bovendien voorkomt ze dat data en persoonsgegevens verloren gaan.

Continuïteitsregelingen

Een faillissement leidt tot onvoorspelbare situaties. Wij hebben twee specifieke continuïteitsregelingen ontwikkeld die, specifiek voor jouw situatie, onzekerheden wegnemen.

RTO en RPO

De begrippen RTO (Recovery time Objective) en RPO (Recovery Point Objective) helpen om het belang van IT-continuïteit te bepalen.

Datacenteronafhankelijke infrastructuur

ACC ICT adviseert en begeleidt haar klanten bij het maken van de juiste keuzes wanneer overwogen wordt om de IT-omgeving of een deel daarvan uit huis te plaatsen.


Deel deze post
Ronald Kers
Ronald behoort tot de harde kern die meer dan 10 jaar in dienst is bij ACC ICT. Als contentmarketeer schrijft Ronald graag over technologische ontwikkelingen binnen de IT-branche. Met een achtergrond als system administrator weet hij als geen ander complexe materie in begrijpelijke taal uit te leggen.