2/12/2016

ACC ICT richt Stichting Continuïteit op

De aandeelhouders van ACC ICT hebben de Stichting Continuïteit ACC ICT opgericht. Het doel van de stichting is om bijeen faillissement van de BV de continuïteit van de gehele datacenter onafhankelijke infrastructuur en dienstverlening te garanderen. De stichting neemt in dat scenario de regie over en draagt ten minste drie maanden lang zorg voorde gehoste IT-omgevingen. Op deze manier zijn opdrachtgevers verzekerd van continuïteit en kunnen zij in alle rust op zoek naar een alternatieve oplossing.

Voorkomen dat data (persoonsgegevens) op straat komt te liggen

De continuïteitsregeling waarborgt het behoud van hardware en voorkomt zo dataverlies. De regeling zorgt dat gehoste IT-omgevingen beschikbaar blijven en voorkomt dat persoonsgegevens op straatkomen te liggen. Dit laatste is met het oog op de Wet meldplicht datalekken voor veel opdrachtgevers van ACC ICT – met name softwareontwikkelaars, online dienstverleners en organisaties die onder strikte wetgeving vallen – de belangrijkste garantie die de stichting biedt.

De Stichting Continuïteit ACC ICT heeft overeenkomsten gesloten met alle essentiële leveranciers. Daarnaast blijven de specialisten van ACC ICT na een faillissement hun expertise inzetten, maar dan in dienst van de stichting. Om zorg te dragen voorvoldoende financiële middelen hebben de aandeelhouders van de BV zitting in het bestuur van de stichting genomen. Dit geeft de zekerheid dat de stichting in het geschetste doemscenario aan haar verplichtingen kan voldoen.

IT-continuïteit

Waarom heeft ACC ICT gekozen voor deze constructie? Paul Bijleveld, managingdirector: “Wij zijn specialist in IT-continuïteit. Onze klanten lijden direct reputatieschade en financiële schade op het moment dat hun gehoste IT-omgeving niet beschikbaar is. Dat is in negen van de tien gevallen dé reden dat ze voor onze datacenteronafhankelijke infrastructuur kozen. De garantie op IT-continuïteit bij een faillissement van een leverancier is verankerd in deze infrastructuur. Voortaan is dus ook de IT-continuïteit gewaarborgd bij een faillissement van ACCICT zelf. De stichting is het antwoord op al onze uitdagingen en eisen rond business continuity management.”

Werner Halfman, operations manager & security officer: “De stichting is de ultieme stap in IT-continuïteit. Voor alle technische en inhoudelijke aspecten hebben we een oplossing en nu is er ook een regeling voor het moment dat wij geen controle meer hebben over onze dienstverlening en infrastructuur. Natuurlijk is continuïteit het primaire doel, maar ik zie vooral de meerwaarde op het gebied van informatiebeveiliging. De regeling voorkomt namelijk dat persoonsgegevens op straat komen te liggen, ook wanneer ACC ICT failliet gaat en er curatoren en schuldeisers in het spel komen. Ik ben er trots op dat wij dit hebben gerealiseerd.”

Deel deze post
Paul Bijleveld
Paul Bijleveld is Managing Director en Senior Partner bij ACC ICT. Hij houdt zich bezig met het uitzetten van de strategie, de ontwikkeling van de organisatie én collega's en de innovatie van cloudinfrastructuren. Om fit te blijven sport hij 3x per week. Driften vindt hij de allerleukste activiteit in de regen. Paul schrijft graag over complexe IT-vraagstukken die herkenbaar zijn voor veel organisaties.